“Ord på papper är för mig enklare än ord från munnen”

Just nu har jag skrivkramp. Vad ska jag skriva om? Sitter och funderar utan att komma på.

Detta händer mig både privat, som när jag skriver dessa blogginlägg, men också när jag ska skriva uppgifter i skolan. Jag saknar ibland inspiration, inget intressant som ploppar upp i mitt huvud. Ibland saknar jag motivation. När detta händer bruka jag ta en paus, kolla omkring mig och leta upp något spännande.

Jag älskar att skriva! Det är en frihet för mig. En möjlighet att skriva av mig saker jag funderar på. Ett verktyg att hantera känslor. Det har räddat mig faktiskt.

När jag mådde som sämst och inte hade berättat för någon om min psykiska ohälsa började jag skriva. Jag visste inte hur jag skulle utrycka mig i tal. Men i skrift vart det så mycket enklare. En helt annan värld. Ord på papper är för mig enklare än ord från munnen. Mitt sätt att berätta hur jag mådde blev ett brev. Ett brev till mina föräldrar. Ett brev till mina vänner. Att skriva var min nyckel till mitt inre, mina känslor. Ett sätt att låsa upp mitt inre och släppa ut det jag bar på.

Ibland skriver jag bara för mina ögon, ett sätt att ventilera. Som en dagbok. Andra gånger skriver jag för andras. Blogginlägg, noveller, uppsatser osv.

Kanske kan det vara något för dig, att skriva? Det kan vara ett utmärkt verktyg för att ventilera, utrycka och berätta om vad man känner. Man kan välja att hålla det för sig själv men också välja att visa det för andra. Man kan skriva om allt. Alltifrån blommorna som blommar, stjärnorna på himlen till vad man går runt och bär på. Testa vet ja’.

 

/Isak

Detta är ett blogginlägg från en av våra fina volontärer. Isak är engagerad i vår påverkande del av Tilia som är ute och föreläser och är med i olika sammanhang som ska göra vårt samhälle bättre.

Behöver du stöd? Läs mer här!