“Nu med facit i hand förstår jag att alla kan drabbas – även den “starkaste” #weallcarrysomething

Hej, Ahmed här! Jag brinner för olika typer av samhällsfrågor, alltid med fokus på inkludering och medskapande. För mig är det viktigt att alla får plats. Anser också att det är viktigt att ta hand om sig själv och sin egen hälsa i sitt engagemang för hållbarhet.
När jag pausar njuter jag av god mat, tränar och utmanar min kropp och i övrigt lever jag mest life. Jag ser mig själv som en riktig livsnjutare! 😉

Vad bär/har du burit på?

Jag var rätt ung första gången jag kraschade, jag hade då svårt att förstå vad det egentligen handlade om. Då kändes det som att allt gick i slowmotion. Saker som annars kändes lätt kändes plötsligt svåra, bara att möta dagen blev en stor utmaning. Nu med facit i hand förstår jag att alla kan drabbas – även den ”starkaste”. Nu har erfarenhet och kunskap kring psykisk hälsa och vikten av att vila & återhämtning blivit mer av en strategi i vardagen. 

Vad fick dig att förstå att du bär på något, att det rörde sig om en ohälsa?

När jag har mått dåligt så har saker som jag annars tycker är kul, känts onice. Alltså det som brukar göra mig lycklig har på något sätt blivit ansträngande och krävande vilket har skapat en inre stress. 

Vad gör du idag för att ta hand om dig när och om livet känns jobbigt?

När livet känns idag, brukar jag stanna upp och fråga mig själv vad det är som orsakar eller har orsakat den här känslan/tankarna. Det är inte alltid svaren är självklara, men här är det viktigt att vara 100% sann mot sig själv. Ibland räcker det med den där lilla förändringen som blir det avgörande momentet. Samtidigt som det är viktigt att påminna sig själv, ibland är det okey att saker och ting är good enough. Att pausa och få känna klart det som känns. Om det är något jag har lärt mig så är det att lita på magkänslan och processen. Samt att jag tycker det är viktigt att leva i enlighet med sina värderingar. //Ahmed


Detta är ett gästblogginlägg publicerat här hos Tilia där åsikterna som uttrycks är undertecknads under kampanjen #weallcarrysomething. Läs mer om kampanjen här!

Tilia är en ideell organisation, alltid tillgängliga för stöd inom 24 timmar för dig som är ung som känner att du behöver oss. <3