“Jag var otroligt osäker, rädd för att misslyckas och att det inte skulle bli som jag hade tänkt mig”

Jag driver ett UF-Företag. För den som inte vet vad det är så är det ett företag man driver under ett år i skolan i samarbete med Ung Företagande.
I slutet av mars tällde jag ut på UF-Mässan. Det är en mässa där UF-företag får chansen att visa upp sig, sälja och knyta kontakter. Jag är otroligt glad att jag var där och ställde ut. Men det var nära att det inte blev så, för att för en vecka sen var jag nära att hoppa av.

Just nu undrar jag varför jag tvekade. Men jag vet att det var för att jag var otroligt osäker, rädd för att misslyckas och att det inte skulle bli som jag hade tänkt mig. Jag har gått runt med en klump i magen den senaste månaden pga detta. När jag tänkt på mässan har jag fått ångest, tvekat och inte velat vara med.
Varför hoppade jag inte bara av? Hoppade jag av skulle jag slippa behöva gå runt att ora mig över hur det skulle gå. Det som stoppade mig från att hoppa av var också en rädsla. Rädslan av att jag skulle ångra mig.
Rädslan av att jag skulle känna mig misslyckad.
Jag tog tillslut modet och pratade med min lärare om detta. Hon var otroligt förstående. Hon lyssnade. Hon bekräftade min känslor.

Det hon sa fick mig att ändra mig. Hon sa: ” Det är bara du som vet hur du känner. Det är helt upp till dig att välja. Men du har för höga krav på dig. Åk bara dit och ha kul. Gör det utan några krav. Sen finns jag ju där och stöttar dig!”

Dessa ord fick mig att ändra mig. Jag hade glömt bort hur kul det faktiskt skulle kunna bli. Jag tänkte bara på allt negativt, inte på allt det positiva som faktiskt vägde tyngre.

Jag är otroligt glad och stolt att jag ändrade mig och ställde ut på mässan. Det var en av de roligaste dagarna jag haft på länge. Och eftersom jag hade så kul gick det även otroligt bra!

Så nästa gång jag tvekar, ska jag tänka på vad som kan gå bra, vad som kan bli kul och hur grym jag är! Men jag ska också lyssna på mig själv och känna in om jag vill. För om jag verkligen inte vill göra något, ska jag säga nej!

/Isak

Detta är ett blogginlägg från en av våra fina volontärer. Isak är engagerad i vår påverkande del av Tilia som är ute och föreläser och är med i olika sammanhang som ska göra vårt samhälle bättre.

Behöver du stöd? Läs mer här!