“Jag har lärt mig att låta mina andetag ta över mig, istället för ångesten”

Ibland stannar jag. Andas. Inget mer, bara andas.

Oftast sker det när jag strax innan har tittat på människor som är runtomkring och undrat varför de skrattar, ler, pratar, traskar omkring eller bara framstår må bra.

Jag förstod inte. Jag förstod inte hur de kan må så bra. Jag förstod inte hur jag kunde befinna mig bakom den här betongväggen av kyla och betrakta de utanför så länge, så ofta. Jag förstod inte hur jag har existerat såhär länge med den isolerande känslan som gjorde att jag aldrig någonsin kunde föreställa mig må som de verkar må. Jag har aldrig sett mig själv utanför den här knäpptysta bubblan. Det enda jag förmår då är ju att betrakta minsta lilla detalj i rörelserna av deras vardagshets, eller de små rynkorna som formas i deras ansikten när de ler mot varandra.

Jag stannar. Andas. Strax innan har jag precis frågat mig själv en enda återkommande fråga under tiden jag blivit sen till plugget, jobbet, mötet..  Ser nån av dem att jag brinner, går sönder, faller ihop snart, såsom jag ser varenda en skratta, prata, traska omkring? Jag känner hjärtat rusa och kallsvettningarna skaka om hela min kropp i omgångar. Jag känner klumpen i halsen, illamåendet och yrseln. Jag hör mig själv nästan hyperventilera. Jag provar att granska ytterligare några personer och det blir inte bättre, utan min betongbubbla blir bara kallare varje gång jag blickar ut mot alla andra.

Så jag stannar i känslan. Andas. Inget mer, bara andas.

Sen reser jag på mig och och börjar traska tillsammans med alla andra. För en gång i tiden stannade nån annan upp och viskade i mitt öra; andas, det är bara en känsla, det går över snart. Bara andas.

Och efter att ha provat det i stunder av ren och skär panik har jag börjat älska det. Jag vet, det låter sjukt.

Men det är inte paniken jag älskar.Det är att jag lärt mig stanna upp. Ta ett djupt andetag, och låta mina andetag ta över mig, istället för ångesten.

/Yasmin

Detta är ett blogginlägg från en av våra volontärer i chatten. Om du vill kan du läsa mer om Yasmin och resten av vårt fina team här.