fbpx

BeYou & självkänsla

Har du en låg självkänsla?

Har du svårt att ta emot komplimanger? Är du orolig för vad andra ska tycka? Letar du bekräftelse i det yttre som ska stärka dig? Är det är svårt att våga göra saker av rädsla för att misslyckas? 

Balansen mellan självkänsla och självförtroende

Att ha en god självkänsla, är en trygg och bra bas att stå på inför livet som kommer att innehålla både upp och nedgångar. Att ha en god självkänsla innebär att du känner och vet ditt värde, att du duger som du är – oavsett yttre faktorer. Ett gott självförtroende däremot, handlar om förtroendet och tilliten till att du klarar av att prestera, det handlar om vad du gör, snarare än den du är. I obalans och om självförtroendet har övertaget kan faktorer som resultat, betyg, titlar och likes ta överhanden och om du inte får något av detta känner du dig misslyckad som person. Är balansen god och självkänsla har övertaget, spelar yttre faktorer inte den avgörande rollen. Du känner att du är nog, oavsett vad.

Det är inte ditt fel – hjälp och stöd finns

Är svaret ja för dig på någon eller några av dessa frågor kan det röra sig om att du har en låg självkänsla. Om så är fallet, är det ingenting du behöver känna skam för, skuldbelägga dig själv eller klandra dig för att det är ditt fel att det blivit så. Det är snarare bra om du blivit medveten om att det är så här för dig. Det finns bra verktyg och förhållningssätt till livet som kan hjälpa dig till en bättre självkänsla. Att ha en god självkänsla är inte heller alltid ett enmansjobb, en god självkänsla kan skapas tillsammans.

Vill du jobba med din självkänsla?

Vi är alla olika, en del föredrar att jobba med sin självkänsla på egen hand, andra tillsammans. Vissa mixar båda dessa, på det sättet som känns bäst för just dem.

Individuellt

BEYOU-BOK i TILIASHOPPEN

SJÄLVKÄNSLA I TILIAPODDEN

Tillsammans med andra

ONLINE

PÅ SOMMARLÄGER

I TILIA ÖSTERSUND

I TILIA GÖTEBORG

I TILIA STOCKHOLM