“Jag var min egen värsta kritiker.” #weallcarrysomething

Vad bär/har du burit på?
Jag växte upp i ett tryggt hem och min barndom har jag alltid tittat tillbaka på med samma känsla, jag var trygg. Jag hade aldrig behövt hantera, för mig, svåra situationer. När mina föräldrar sen berättade att de skulle skiljas var det som att min värld vändes upp och ner, jag visste inte vem jag var eller hur jag skulle hantera informationen, jag var inte längre trygg i mig själv. Det ledde till att jag tog ut mina känslor på mig själv, jag blev min egen värsta kritiker. För mig handlade det om att det blev viktigt att prestera och jag fick problem med mat och kroppsuppfattning.
Vad fick dig att förstå att du bar på något, att det rörde sig om en ohälsa?
Min matproblematik eskalerade när jag flyttade hemifrån för ett par år sen, det var inte längre någon som “hade koll på mig”. Det var också då jag insåg att jag inte kunde hjälpa mig själv och jag sökte professionellt stöd. Det tog sin tid och idag är jag frisk och mår bra.
Vad gör du idag för att ta hand om dig när och om livet känns?
Samtidigt som jag idag är frisk och mår bra, kommer livet alltid att gå både upp och ner. När livet känns motigt idag försöker jag att vara extra snäll mot mig själv, berätta och prata om det som skaver i mig – jag känner mig mindre ensam när jag får dela mina känslor och tankar med vänner och familj. Tillsammans med Tilia, där jag är föreläsare och volontär i chatten, har jag också lärt mig att jag sällan är ensam i mina känslor, även om vi alla har olika erfarenheter som leder dit <3 //Carro

Detta är ett gästblogginlägg publicerat här hos Tilia där åsikterna som uttrycks är undertecknads under kampanjen #weallcarrysomething. Läs mer om kampanjen här!

Tilia är en ideell organisation, alltid tillgängliga för stöd inom 24 timmar för dig som är ung som känner att du behöver oss. <3