#dagenförungaspsykiskahälsa

Dagen för ungas psykiska hälsa är en temadag i almanackan den 4/9 på Tilias initiativ.

Syftet är att dels uppmuntra alla som kan och har möjlighet till att agera i frågan kring ungas psykiska ohälsa där ungas röster står i fokus.

Dagen för ungas psykiska hälsa: engagera dig

Vi har tydliggjort tre enkla steg för dig att engagera dig i Dagen för ungas psykiska hälsa

1. Dela information om att Tilia finns så att fler får stöd, vi finns på FacebookInstagram och Twitter. Är du journalist eller jobbar med media – lyft en intervju med oss, gärna i form av detta pressmeddelande.

2. Ge oss ett ekonomiskt bidrag i födelsedagspresent så vi kan hjälpa fler. Swish: 123 170 71 81, märk betalningen ”gåva”.

3. Sprid specifikt denna film, uppmana din omvärld om att lyssna på unga i större utsträckning! (Tack till URs Tänk till som spelade in den tillsammans med våra medlemmar).

Vi har tidigare uppmärksammat #dagen för ungas psykiska hälsa

Biblioteket i Handen ordnade år 2014 en särskild hörna med böcker på temat ungas psykiska hälsa, med tillhörande text:

14011923_275063219541566_1190112531_n”Idag är det Dagen för ungas psykiska hälsa. På biblioteket i Handen vill vi uppmärksamma det med att visa några böcker om personer som inte mår så bra. Man är aldrig ensam om att må dåligt, och man kan få hjälp.”

Denna chatt är öppen 21 - 22:30, varje kväll året runt. All övrig tid kan du istället maila oss på stod@foreningentilia.se <3