2. Ungas nätanvändning

Snapchat, selfies, skärmtid, näthat, bekräftelse, beroende och psykisk ohälsa. Ord som vi alla känner igen när det handlar om unga och nätet. Men är det sant det vi hör, hur oroliga behöver vi vara?

Helena Meyer är en av Surfa Lugnts experter och har arbetat på Fryshusets Nätvandrare i 10 år. Idag är hon ansvarig för Föreningen Tilias förebyggande arbete. Föreläsningen är framtagen tillsammans med Surfa Lugnt.

Föreläsningen tar avstamp i en positiv syn på livet online, och lyfter våra farhågor och rädslor, visar på vad forskningen säger och tar upp exempel på hur vi kan arbeta förebyggande för ungas psykiska hälsa med hjälp av sociala medier.

• Hur ser ungas nätanvändning ut
  • Bekräftelse
  • Näthat och kränkningar
  • Stöd och hjälp på nätet

Referenser

Det var mycket positivt för mig att få en nyanserad bild av ungas nätanvändning som motvikt till många av de domedagsartiklar jag hittills har stött på i media. Ämnet blev avdramatiserat för mig, och jag fick användbara tips på hur jag kommer att kunna engagera mig i mitt eget barns liv på nätet.

– Förälder, Järvastaden

Tusen tack för igår, det var verkligen intressant! Jag kände mig faktiskt inte alls lika orolig längre när det gäller barnens surfande på nätet, man fick himla mycket bra verktyg och insikter.

– Anställd på fritidsgård, Lilla Edet

Pris & bokning

Offert

Vill du beställa en föreläsning och/eller skräddarsy ett uppdrag? Hör av dig till Helena Meyer.

E-post: helena@foreningentilia.se

Om Tilia

Tilia är en ideell organisation som jobbar stödjande samt med påverkansarbete för ungas psykiska hälsa sedan 2012. Tilia finns rikstäckande via vår chatt, mail, lägerverksamhet och stödgrupper som du kan söka dig till oavsett vart du befinner dig i landet.

Nu aktuella med Psynkpriset i kategorin Egenmakt, från Sveriges kommuner och landsting. med motivering:

“2016 års pris går till Tilia för att alla dagar i veckan, året om vara någon att prata med, en axel att luta sig mot och en trygg vuxen att bolla med för de unga som behöver. Tilia arbetar rikstäckande genom chatt- och mailstöd. Chatten fungerar som ett medmänskligt stöd och fyller upp ett ”glapp” i samhället efter kontorstid när många vuxna går hem, men barn och ungas dåliga mående ökar.”

Tilias stödchatt är öppen 21 - 22:30, varje kväll året runt. Kom gärna tillbaka då, vi ser fram emot att prata med dig. Tills dess går det bra att skicka ett meddelande nedan. OBS! Använd då din riktiga mailadress så vi kan svara dig.